Jeżeli należymy do osób otwartych na świat to zapewne jesteśmy otwarci na nowe znajomości. Ale czy na pewno? Bez względu na to jak bardzo jesteśmy przyjaźni w stosunku do innych, niekoniecznie dana osoba może kwalifikować się wg nas do osóbki "interesujacej". Wiem - pogmatwane . Chciałabym się dowiedzieć, jakie miejsca wg Was "gwarantują" spotkanie naprawdę wyjątkowych "egzemplarzy". Mianowicie: czy istnieją takie zakątki tego świata, które sprzyjają poznaniu naprawdę wyjątkowych ludzi? Pojęcie "wyjątkowi" każdy niech interpretuje wg własnych upodobań.

EEeee, chyba to nie zależy od miejsca! Raczej od tego, czy ma się szczęscie, żeby znaleźc się we właściwym miejscu o właściwej porze!
Na przykład na przystanku, w księgarni, w warzywniaku... czyli wszędzie. Ciekawi ludzie są wokół nas, tylko trzeba mieć szczęście żeby ich spotkać i odwagę by zagadać. Albo by nawiązać ciekawą rozmowę gdy się samemu zostanie zagadniętym.
Jest też to, że dla każdego ciekawe w drugim człowieku jest coś innego, każdemu inne cechy się podobają. Inaczej też reagujemy na zaczepki jak mamy dobry nastrój a inaczej jak ktoś lub coś nas zdenerwowało.... Nie ma jedego miejsca, jednej metody, ale to chyba dobrze.
Wydaje mi się,że ciekawych ludzi można spotkać na forach- takich tematycznych, gdzie wiadomo,że osoba będzie miała takie samo zainteresowanie jak my

A tak w życiu to często najciekawszych ludzi się spotyka przypadkiem na ulicy

Wydaje mi sie, ze ciekawi ludzie sa w miejscach, ktore sa zwiazane z naszymi pasjami. Ja na przyklad moglabym poznac kogos ciekawego w teatrze albo bibliotece.

Moim zdaniem wszędzie tam gdzie sami lubimy chodzić. Wtedy możemy podejrzewać, że skoro lubią rzeczy podobne do tego za czym my przepadamy to o wiele łatwiej nawiążemy z nimi kontakt. Ja bardzo lubię zaczepiać ludzi czytających książki w empiku. Jeśli ktoś taki podchodzi do tego samego regalu tematycznego co Ty, to już z pewnością macie temat do rozmowy. Później pozostaje jedynie zweryfikować czy rzeczywiście zaspokaja ten człowiek Twój stopień ciekawości Hihi.

Ja często spotykam ciekawych ludzi w pracy jednak nie wynikają z tego zbyt zażyłe znajomości.
wydaje mi się że ludzi łączą wspólne pasje, więc najlepiej nowych ludzi poznawać np. podczas aktywnego spędzania czasu lub nawet w klubie szachowym