Forum Kraków

Pełna wersja: Telewizyjne programy kulinarne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Oglądacie programy tego typu? Jeśli tak, to jakie i dlaczego?

Ostatnio (w sensie: po wakacjach) zaczęłam oglądać "Kuchenne rewolucje". W sumie program podoba mi się, ale mam wrażenie, że Magda Gessler coraz bardziej się szarogęsi, nie podając konkretnego uzasadnienia poza "to jest g...". Jakiś czas temu widziałam program, w którym właścicielka nie skakała z radości z powodu nowego wystroju, ale podporządkowała się prowadzącej program. A Gesslerowa miała mimo to pretensje .

Na TVN leci też program "Ugotowani" - ktoś ogląda? Warto?

Swego czasu w telewizji widziałam programy "Pascal - po prostu gotuj" i chyba był jakiś program Makłowicza, ale jakoś nie potrafiły mnie zainteresować. Gotowanie samo w sobie nie jest dla mnie interesujące - dobrze ogląda się napięcia, relacje międzyludzkie w restauracjach, problemy z wystrojem i serwisem.

Aha, parę lat temu na Polsacie leciała amerykańska edycja kulinarnego reality show (nazywało się "Hell's Kitchen" bodajże), w którym stopniowo eliminowano zawodników kucharzy. Nagrodą była własna restauracja. Ten program, rywalizacja też mi się podobała.
Programu Makłowicza nie lubię, całą resztę staram się oglądac, jestem fanką programów kulinarnych, tylko mnie dla odmiany Ania Starmach drażni w Master Chefie, wrrrr
Oglądam Ugotowanych,ale zauważyłam że coraz częściej powtarza się ten sam schemat. Daja jedna osobę, która zadziera nosa i wszystkim stawia najniższe oceny, jednego szalonego dzieciaka, który zrobi najlepszą kolację, jedna lalkę-żeby facetom tez się chciało pooglądać i kogoś trzeciego bez wyrazu na doczepkę.
Potrawy w sumie fajne są i takie życiowe,ale po kilku odcinkach się robi nudno
Podobają mi się takie programy, jednak ze względu na brak czasu, bardzo rzadko je oglądam. To dla mnie duża inspiracja, bo uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki.
Kiedyś w TVN leciał "Pascal po prostu gotuj". To jeszcze było za czasów kiedy Pascal nie sprzedał się Lidlowi. Teraz robią z nim jakieś kampanie promocyjne i nie odpowiada mi to. Ale program był za to świetny, pokazywał proste przepisy i do tego ta jego charyzmatyzna postawa. Uśmiech Z tego co się orientuję to można je wszystkie zobaczyc zarchiwizowane na stronie tvn player. Uśmiech
Przekierowanie