01-08-2013, 07:21 PM
01-11-2013, 11:16 AM
No właśnie, za co TY go kochasz? Pytasz, a sama się nie wypowiesz?
Dla mnie Kraków to Nowa Huta, wspomnienia z dzieciństwa... I później, czasy licealne, szwendanie się po rynku wieczorami, później łażenie po klubach, w końcu studia i wyprowadzka z domu o kilka osiedli dalej
Mama przynajmniej ma blisko, żeby przywieźć mi obiad od czasu do czasu. Nie wiem, czy chciałabym się wyprowadzić z Krakowa gdziekolwiek indziej. No, może do Zakopanego 
Kraków kocham za atmosferę, za klimatycznych młodych ludzi, za imprezy na Starym i zapiekanki na Kazimierzu

Dla mnie Kraków to Nowa Huta, wspomnienia z dzieciństwa... I później, czasy licealne, szwendanie się po rynku wieczorami, później łażenie po klubach, w końcu studia i wyprowadzka z domu o kilka osiedli dalej

Kraków kocham za atmosferę, za klimatycznych młodych ludzi, za imprezy na Starym i zapiekanki na Kazimierzu

01-12-2013, 06:55 PM
Ja w Krk mieszkam dopiero od niedawna, przeprowadziliśmy się jakies 2 lata temu, ale bardzo lubię to miast, zwłaszcza oczywiscie jego starą część. Za co kocham? Za widoki, za piękno starych budynków i za klimat. Tylko czasem chciałoby się, żeby mniej ludzi tam było, bo rzadko można spokojnie pospacerować.
01-13-2013, 10:46 AM
Ja kocham Kraków za przepiękne ulice (oczywiście kiedy da się nimi spokojnie przejść) i za to, że na każdy weekend można wymyślić sobie coś nowego do zobaczenia czy zrobienia. W tym mieście nie da się nudzić.
01-14-2013, 08:47 PM
Karolajn - ja siebie nie pytam, ponieważ mieszkam tu od niedawna, dopiero "uczę się" tego miasta i chcę dowiedzieć się od innych co im się podoba w Krakowie
Dzięki znajomym których poznałam już dużo wcześniej znam już parę miejscówek w tym mieście, ale moja wiedza jest mała 

01-14-2013, 09:23 PM
Ja mam podobnie co inni - budynki, piekne widoki, klimat, mlodziez, po prostu czuc radosc gdy sie jest na miescie ze tak powiem ;d
01-14-2013, 11:55 PM
Kocham Kraków za cudowną atmosferę, piękne widoki nocą, ciekawych ludzi, za teatry, kina i wspaniałe kawiarnie! 

01-15-2013, 03:15 PM
ja tam kocham Kraków za zapiekanki u Endziora!!! nie wyprowadziłbym się stąd już nigdy. może tylko gdyby mi powiedzieli, że endziora też przenoszą. to wtedy wyprowadziłbym się tam gdzie wyprowadziłby się endzior!
01-15-2013, 03:19 PM
Za Piwnicę pod Baranami i te wszystkie lokale w odnogach Starego Miasta. Najlepszy patent na poderwanie dziewczyn. 

04-26-2013, 03:45 PM
Kraków kocham za najlepsze restauracje, do których zawsze wracam. Jeśli chodzi o kuchnię włoską, to moim niekwestionowanym liderem jest Restauracja Banolli! Polecam. Pizzeria Kraków to tylko Banolli!