01-12-2013, 04:29 PM
Stron: 1 2
01-12-2013, 06:57 PM
Na pewno Pałac Biskupów z "oknem papieskim", Planty, ulicę Grodzką, Kościół św. Piotra i Pawła, Kościół św. Andrzeja, ulicę Kanoniczą, dzielnicę Żydowską, Nową Hutę, Skarbiec, Zbrojownie... jest masa mozliwości 

01-13-2013, 10:44 AM
Wydaje mi się,że najsprawiedliwiej by było pokazać wszystko
sama nie potrafiłabym zdecydować co jest piękniejsze,a co warto sobie odpuścić.

01-14-2013, 08:52 PM
W sumie co ja mogę tutaj dodać, z tego co zdążyłam zobaczyć od czasu mojej wprowadzki tutaj, no to faktycznie zgadzam się z BilboBaboszem 

01-14-2013, 09:09 PM
Ja nawet mogę powiedzieć co zwiedziałam z obcokrajowcem na wymianie w mojej firmie
Nie mieliśmy za dużo czasu, bo tylko 3h, a jak Pan zobaczył Wawel to przesiedział tam 2h, potem powiedział, że zgłodniał, a jako że dużo się nasłuchał o pierogach, to musiał je zjeść skoro już był w PL, no i tą godzinę spędziliśmy na podróży do restauracji i na jedzeniu pierożków 

01-14-2013, 09:12 PM
Fajnie, że miałaś okazję poznać obcokrajowca z Krakowem! Szkoda właśnie, że tak mało czasu miałaś, bo przecież w 3h to o Krakowie można jedynie poczytać
A skąd był ten Pan? 

01-14-2013, 09:15 PM
Pan pochodzi z Hiszpani
no dokladnie, stanowczo za malo tego czasu, teraz ma przyjechac kolejna grupka na wymiane, ja mam dostac Francuza/Francuzke i od razu domagalam sie o wiecej czasu i przydzielono mi 6 h chyba ze temu Panu/Pani zachce sie wczesniej wracac do hotelu bo mu/jej sie Krakow zwyczajnie nie spodoba ;P

01-14-2013, 09:16 PM
Ojej, to taka opcja że się komuś Krk nie spodoba jest możliwa?
Oczywiście żartuję
Ale Panu z Hiszpanii smakowały pierożki?
Z jakiej restauracji korzystaliście? 

01-14-2013, 09:19 PM
Pan z Hiszpanii byl zachwycony pierozkami, zamowil z serem, stwierdzil ze mi zaufa ze sa to jedne z najlepszych ;p pytal czy wiem czy w hotelu w ktorym sie zatrzymali tez sa pierogi na obiad/kolacje, ale niestety nie mialam zielonego pojecia, obiecal sie dowiedziec i kiedys mi dac znac, nie wiedziec czemu
a jesli chodzi o nazwe restauracji to szczerze powiem, ze nie wiem, bo idac po drodze do restauracji o ktorej myslalam zauwazylam po prostu inna restauracje, wiec zal bylo nie skorzystac zwlaszcza, ze takie ladne zapachy byly 

01-14-2013, 09:20 PM
Zgadza się, pierogi z serem są pyszne
Ale to nie wątek do rozmawiania o pierogach, trochę się zapędziłyśmy
W każdym razie domyślam się, że Pan z Hiszpanii zadowolony wycieczką? 

Stron: 1 2