01-12-2013, 08:08 PM
01-12-2013, 09:28 PM
Zdecydowanie Wawel. W nim znajduje sie najwięcej skarbów architektury Krakowa i on sam jest tak jakby wizytówką miasta. Bez Wawela nie byłoby Krakowa 

01-13-2013, 10:42 AM
Wydaje mi się,że warto by było wybrać się też na Kopiec Kościuszki- fantastyczna panorama miasta.
01-14-2013, 08:55 PM
Wątek po części dla mnie, bo zostało mi duuużo do zwiedzenia, a nie chciałabym niczego ominąć
Muszę się w najbliższym czasie znów wybrać na jakąś wycieczkę po Krk 

01-14-2013, 09:03 PM
adekwatna, masz rację, lepiej niczego nie omijaj, bo nasz Kraków to piękne miasto. Jak tu piszą w innych wątkach, i Wawel i inne miejsca są godne polecenia 

01-15-2013, 03:31 PM
Z całego serca polecam wybrać się na odpust na Emausie. W prawdzie nie jest to "zabytek", ale równie silnie wpisuje się w tradycję Krakowa. Kto jeszcze nie był, niech spróbuje, bo Święta Wielkanocne już tuż tuż, jakby nie patrzeć...
Uwielbiam przechadzać się pomiędzy straganikami z piernikami i tradycyjnymi żydowskimi figurkami, i chłonąć unikalną atmosferę miejsca. Założę się, że każdy kogo tam zabierzecie będzie zadowolony.

Uwielbiam przechadzać się pomiędzy straganikami z piernikami i tradycyjnymi żydowskimi figurkami, i chłonąć unikalną atmosferę miejsca. Założę się, że każdy kogo tam zabierzecie będzie zadowolony.

01-15-2013, 03:35 PM
jak ktoś lubi militaria i te klimaty to można się wybrać szlakiem militarnym i zwiedzać te wszystkie stare fortyfikacje. pełno o tym w sieci, więc jak ktoś przepada, tak jak ja, to naprawde świetna rzecz.