Czy jesteś zadowolona/zadowolony ze swojego imienia? Dlaczego? Jakie imię chciałabyś/chciałbyś nosić? Jakie imiona Ci się podobają, a jakie nie? Co sądzisz na temat mody na określone imiona? Czy określone grupy ludzi (np. ze względu na wykształcenie, status materialny, miejsce zamieszkania) nadają dzieciom czasem pewne "specyficzne" imiona?
Moje jest zwyczajne i normalne i teraz już mi się podoba, ale jako dziecko miałam pretensję, że rodzice takie dla mnie wybrali. Za to nie rozumiem ludzi, którzy ulegając modzie czy jakimś snobizmom nadają dzieciom imiona co najmniej... dziwaczne! Spotkałam się z takim: mała, drobniutka dziewuszka a na imię Pamela
Dokładnie,patrząc na to jakie obecnie się imiona dzieciom nadaje to ja jestem szczęśliwa że mam bardzo pospolite. Współczuję dzieciom, które nazywają się jak drzewo albo ich prapradziadkowie.
Jestem zadowolona ze swojego imienia, choć ostatnio myślałam, ze fajnie by było mieć na imię Liliana albo Jowita. Nie podobają mi się wszelkie Jessiki i Amandy, współczuję im takich imion.