Forum Kraków

Pełna wersja: Pierwsza praca
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
no właśnie jaka była wasza pierwsza praca? Byla dla Was fajnym doświadczeniem czy wielkim zawodem?
Generalnie była zawodem, chociaż dawała mi sporą kasę jak na początek moich zawodowych doświadczeń. To było nudne, powtarzalne zajęcie takie ogłupiające, na szczęście się skończyło dawno temu
Ja roznosiłem ulotki i pracowałem w kfc w weekendy. Ciekawe doświadczenia, ale praca w kfc bardziej mi sie podobała niż ulotki. Lepsza płaca i fajniejsza atmosfera. No i nie trzeba na zimnie stać, to jest wyjątkowy plus tego.
Pierwsza-pierwsza to zbieranie truskawek u sąsiadki mojej ciotki na wsi. Płacili 2zł za pełną kobiałkę, co jak na tamte czasy było sporą kasą dla dzieciaka w moim wieku - miałam wtedy chyba 13 lat, a za 2zł można było kupić o wiele więcej niż dzisiaj...
Pierwsza to nie, radosc mi daje praca obecna, ta sama od wielu lat. Najważniejsze, że robię to co lubię, nawet jeśli nie idą za tym wysokie zarobki.
Ja nie zaskoczę niczym nowym, też jeździłam na sezonowe zbiory. Kokosów z tego nie było,ale jak dla dzieciaka wystarczyło na słodycze i tylko to się liczyło.
ja pomagałem wujkowi na budowie w soboty i niedziele, a później jak skończyłem szkołę to mnie na rok zatrudnił, więc pamiętam, że zimą było zimno, a jesienią mokro i wiało Język
Ja po maturze pracowałam w sklepie przez wakacje. To była moja pierwsza praca. Zarobiłam całkiem sporo i kupiłam sobie aparat. Pracowałam 5 dni w tygodniu po 8 godzin, ale jak nie miałam nic innego w planach to mogłam sobie dorobić na nadgodzinach, więc był to lukratywny interes.
Moją pierwszą pracą, była praca w hurtowni akoholi. Ciężka ale fajna praca była, poznałem sporo ludzi Uśmiech Zdecydowanie lepiej było w trasie, niż na hali !