![]() |
Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - Wersja do druku +- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html) +--- Dział: Nasze problemy (/forum-11.html) +--- Wątek: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? (/thread-100.html) |
Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - PannaS - 01-12-2013 08:52 PM Jeżeli należymy do osób otwartych na świat to zapewne jesteśmy otwarci na nowe znajomości. Ale czy na pewno? Bez względu na to jak bardzo jesteśmy przyjaźni w stosunku do innych, niekoniecznie dana osoba może kwalifikować się wg nas do osóbki "interesujacej". Wiem - pogmatwane . Chciałabym się dowiedzieć, jakie miejsca wg Was "gwarantują" spotkanie naprawdę wyjątkowych "egzemplarzy". Mianowicie: czy istnieją takie zakątki tego świata, które sprzyjają poznaniu naprawdę wyjątkowych ludzi? Pojęcie "wyjątkowi" każdy niech interpretuje wg własnych upodobań. ![]() RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - majsterklepka - 01-12-2013 09:00 PM EEeee, chyba to nie zależy od miejsca! Raczej od tego, czy ma się szczęscie, żeby znaleźc się we właściwym miejscu o właściwej porze! RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - BilboBagosz - 01-13-2013 01:13 AM Na przykład na przystanku, w księgarni, w warzywniaku... czyli wszędzie. Ciekawi ludzie są wokół nas, tylko trzeba mieć szczęście żeby ich spotkać i odwagę by zagadać. Albo by nawiązać ciekawą rozmowę gdy się samemu zostanie zagadniętym. RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - Cija - 01-13-2013 11:35 AM Jest też to, że dla każdego ciekawe w drugim człowieku jest coś innego, każdemu inne cechy się podobają. Inaczej też reagujemy na zaczepki jak mamy dobry nastrój a inaczej jak ktoś lub coś nas zdenerwowało.... Nie ma jedego miejsca, jednej metody, ale to chyba dobrze. RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - GumaBalonowa - 01-13-2013 12:09 PM Wydaje mi się,że ciekawych ludzi można spotkać na forach- takich tematycznych, gdzie wiadomo,że osoba będzie miała takie samo zainteresowanie jak my ![]() ![]() RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - Pinakolada - 01-15-2013 12:11 AM Wydaje mi sie, ze ciekawi ludzie sa w miejscach, ktore sa zwiazane z naszymi pasjami. Ja na przyklad moglabym poznac kogos ciekawego w teatrze albo bibliotece. ![]() RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - rozyczka - 01-15-2013 04:44 PM Moim zdaniem wszędzie tam gdzie sami lubimy chodzić. Wtedy możemy podejrzewać, że skoro lubią rzeczy podobne do tego za czym my przepadamy to o wiele łatwiej nawiążemy z nimi kontakt. Ja bardzo lubię zaczepiać ludzi czytających książki w empiku. Jeśli ktoś taki podchodzi do tego samego regalu tematycznego co Ty, to już z pewnością macie temat do rozmowy. Później pozostaje jedynie zweryfikować czy rzeczywiście zaspokaja ten człowiek Twój stopień ciekawości Hihi. ![]() RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - andrzejcz - 03-11-2013 11:46 PM Ja często spotykam ciekawych ludzi w pracy jednak nie wynikają z tego zbyt zażyłe znajomości. RE: Gdzie można spotkać ciekawych ludzi? - Palomides - 11-07-2013 04:01 PM wydaje mi się że ludzi łączą wspólne pasje, więc najlepiej nowych ludzi poznawać np. podczas aktywnego spędzania czasu lub nawet w klubie szachowym ![]() |