![]() |
Telewizyjne programy kulinarne - Wersja do druku +- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html) +--- Dział: Hyde Park (/forum-13.html) +--- Wątek: Telewizyjne programy kulinarne (/thread-107.html) |
Telewizyjne programy kulinarne - PannaS - 01-12-2013 09:15 PM Oglądacie programy tego typu? Jeśli tak, to jakie i dlaczego? Ostatnio (w sensie: po wakacjach) zaczęłam oglądać "Kuchenne rewolucje". W sumie program podoba mi się, ale mam wrażenie, że Magda Gessler coraz bardziej się szarogęsi, nie podając konkretnego uzasadnienia poza "to jest g...". Jakiś czas temu widziałam program, w którym właścicielka nie skakała z radości z powodu nowego wystroju, ale podporządkowała się prowadzącej program. A Gesslerowa miała mimo to pretensje . Na TVN leci też program "Ugotowani" - ktoś ogląda? Warto? Swego czasu w telewizji widziałam programy "Pascal - po prostu gotuj" i chyba był jakiś program Makłowicza, ale jakoś nie potrafiły mnie zainteresować. Gotowanie samo w sobie nie jest dla mnie interesujące - dobrze ogląda się napięcia, relacje międzyludzkie w restauracjach, problemy z wystrojem i serwisem. Aha, parę lat temu na Polsacie leciała amerykańska edycja kulinarnego reality show (nazywało się "Hell's Kitchen" bodajże), w którym stopniowo eliminowano zawodników kucharzy. Nagrodą była własna restauracja. Ten program, rywalizacja też mi się podobała. RE: Telewizyjne programy kulinarne - majsterklepka - 01-12-2013 09:23 PM Programu Makłowicza nie lubię, całą resztę staram się oglądac, jestem fanką programów kulinarnych, tylko mnie dla odmiany Ania Starmach drażni w Master Chefie, wrrrr RE: Telewizyjne programy kulinarne - GumaBalonowa - 01-13-2013 12:24 PM Oglądam Ugotowanych,ale zauważyłam że coraz częściej powtarza się ten sam schemat. Daja jedna osobę, która zadziera nosa i wszystkim stawia najniższe oceny, jednego szalonego dzieciaka, który zrobi najlepszą kolację, jedna lalkę-żeby facetom tez się chciało pooglądać i kogoś trzeciego bez wyrazu na doczepkę. Potrawy w sumie fajne są i takie życiowe,ale po kilku odcinkach się robi nudno RE: Telewizyjne programy kulinarne - Pinakolada - 01-15-2013 10:01 AM Podobają mi się takie programy, jednak ze względu na brak czasu, bardzo rzadko je oglądam. To dla mnie duża inspiracja, bo uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. RE: Telewizyjne programy kulinarne - rozyczka - 01-15-2013 04:36 PM Kiedyś w TVN leciał "Pascal po prostu gotuj". To jeszcze było za czasów kiedy Pascal nie sprzedał się Lidlowi. Teraz robią z nim jakieś kampanie promocyjne i nie odpowiada mi to. Ale program był za to świetny, pokazywał proste przepisy i do tego ta jego charyzmatyzna postawa. ![]() ![]() |