Forum Kraków
Kraków jako stolica - Wersja do druku

+- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl)
+-- Dział: Kraków (/forum-1.html)
+--- Dział: Historia (/forum-4.html)
+--- Wątek: Kraków jako stolica (/thread-22.html)

Kraków jako stolica - adekwatna - 01-08-2013 07:31 PM

Chcielibyście, aby to powróciło? Moim zdaniem Kraków jest piękniejszym miastem od Warszawy, więc i turystów byłoby więcej Uśmiech

RE: Kraków jako stolica - Karolajn - 01-11-2013 11:13 AM

Jeszcze więcej turystów? Nie, dzięki... I tak w Krakowie jest najwięcej turystów w całym kraju, nieistotne, czy to stolica czy nie - turyści zawsze byli, są i będą. Mnie się już niedobrze robi od tego, wszędzie ich pełno, przepchać się przez Floriańską w godzinach "zwiedzania"... O matko

RE: Kraków jako stolica - BilboBagosz - 01-12-2013 07:11 PM

Jakoś nie robi mi to szczerze mówiąc... moze nawet lepiej że nie jest stolicą, przynajmniej politycy trzymają się z daleka od nas Uśmiech

RE: Kraków jako stolica - majsterklepka - 01-13-2013 07:59 AM

Chyba Bilbo ma rację, przynajmniej jest spokój od różnych "szczytów" i innych wizyt na wysokim szczeblu i spotkań jednego polityka z innym politykiem. Takie coś zwykłym ludziom często po prostu przeszkadza.

RE: Kraków jako stolica - Cija - 01-13-2013 08:48 AM

Piękniejszy Kraków od Warszawy czy nie, to uważam, że takie przenosiny nie są niczym uzasadnione i niepotrzebne. To tylko by spowodowało mnóstwo zamieszania i kosztów niepotrzebnych, dla państwa i dla zwykłych ludzi. Niech będzie tak jak jest!

RE: Kraków jako stolica - GumaBalonowa - 01-13-2013 11:02 AM

Piękniejszy jest na pewno, ale nie wiem czy to by działało na plus dla miasta. Więcej turystów to wyższe ceny, więcej brudu i tłoczniej. To raczej nie działa na plis dla mieszkańców.

RE: Kraków jako stolica - rozyczka - 01-15-2013 04:04 PM

Zgadzam się w 100%. Warszawa jako stolica może i jest zlokalizowana w bardziej strategicznym miejscu, ale nie umywa się do Krakowa. Turystów zawsze będzie tu więcej niż lub tyle samo co w stolicy i nic na to nie poradzimy. Jak cos jest piękne to zawsze przyciągnie tlumy. Uśmiech

RE: Kraków jako stolica - konXkon - 01-15-2013 04:06 PM

turysci sa spoko. jakby nie przyjezdzali do nas na wycieczki to bezrobocie by nam wzrosło, a tak to przynajmniej można ich ponaciągać na jakieś pamiątki. Oczko mieszkam i pracuje poza centrum, więc nie ma dla mnie znaczenia ilu ich się dziennie przez Stare Miasto przewala. Język