Forum Kraków
Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... - Wersja do druku

+- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl)
+-- Dział: Kraków (/forum-1.html)
+--- Dział: Historia (/forum-4.html)
+--- Wątek: Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... (/thread-39.html)

Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... - Karolajn - 01-11-2013 11:27 AM

Tak prawdopodobnie wyglądał Kraków w roku 1493:
[Obrazek: 800px-Nuremberg_chronicles_-_CRACOVIA.png]

Chcielibyście pomieszkać w Krakowie wtedy? Jak wam się podoba? Bo mi wcale, jest okropnie mały, a ja uwielbiam duże miasta tętniące życiem. To to jakaś wioska straszna Szczęśliwy
Jednak cieszę się, że z biegiem czasu Kraków się pięknie rozbudował i dzisiaj zaszczyca nas taką a nie inną formą i wielkością. Serce

RE: Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... - BilboBagosz - 01-12-2013 07:08 PM

Cóż, gdybyśmy żyli właśnie wtedy to to byłoby dla nas wielkie miasto, metropolia. No chyba, ze mówisz o przeniesieniu sie w czasie, to wtedy tak, byłoby to małe. I brakowałoby sklepów, światła, kanalizacji, internetu... a i pewnie te zabytki wyglądałyby gorzej niż teraz, bo przypuszczam że teraz bardziej o nie dbaja niz kiedyś... Także moze lepiej nie, lepiej zostać w obecnych czasach Uśmiech

RE: Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... - GumaBalonowa - 01-13-2013 11:19 AM

Ja bym mogła pomieszkać gdziekolwiek, byleby móc pochodzić w ubraniach z tamtej epoki! Cudo!

RE: Gdybyście żyli w Krakowie 500 lat temu... - materacowa - 01-14-2013 10:03 PM

Chociaz na chwile bym sie chciala tam przeniesc, zobaczyc jak to jest, czy faktycznie bylby dramat bez tego Internetu, pradu itp. Uśmiech