Forum Kraków
System oświaty - Wersja do druku

+- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl)
+-- Dział: Kraków (/forum-1.html)
+--- Dział: Edukacja (/forum-5.html)
+--- Wątek: System oświaty (/thread-56.html)

System oświaty - Cija - 01-12-2013 07:46 PM

Co myślicie o systemie, który wprowadził 6 letnią szkołę podstawową a potem gimnazjum? Co z liceami zawodowymi, które już chyba przestały istniec? Podoba wam się to?

RE: System oświaty - BilboBagosz - 01-13-2013 01:05 AM

System oświaty w Polsce zawsze był i bedzie krytykowany, ale zrobił dużo błędów. I nie ma sie co dziwić. Tak jak te nieudane gimnazja, które to są kolejnym powtarzaniem tego samego. Czy w liceach, które słabo przygotowują do matury i studiów. Trzeba by coś zmienić na serio.

RE: System oświaty - majsterklepka - 01-13-2013 08:06 AM

Tak, trzebaby, tylko ja już chyba nie wierzę, że komuś się to wreszcie uda, niestety.

RE: System oświaty - GumaBalonowa - 01-13-2013 11:25 AM

Ja w sumie się cieszę,że byłam rocznikiem, który już chodził do gimnazjum,ale to tylko ze względu na to,że jestem bardzo drobną osobą i gdyby przyszło mi sie iść do szkoły jako pierwszy rocznik podstawówki,a tam by był jeszcze ostatni rocznik,to chyba zadeptano by mnie na najbliższej przerwie. Mam wrażenie,że to psychicznie źle działało na najmłodszych.

RE: System oświaty - rozyczka - 01-15-2013 03:45 PM

Podzielam Wasze opinie. Według mnie polski system oswiaty jest źle skonstruowany. Rzeki kijem się jednak nie zawróci i dopoki nie zacznie się wprowadzac PRZEMYSLANYCH zmian, nadążających za światowymi standardami, to nie mamy z kim konkurować.