![]() |
Astronomia - Wersja do druku +- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl) +-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html) +--- Dział: O wszystkim (/forum-12.html) +--- Wątek: Astronomia (/thread-84.html) |
Astronomia - PannaS - 01-12-2013 08:28 PM Kto się interesuje? patrzy w nocy w niebo? lubi gwiazdy? zna się na rzeczy? Wpisywać się, kto ma takie hobby, a kto nie ma, to co o tym sądzi. Ja jestem "astronom-amatorka" . Chciałam być kiedyś zawodowcem, ale fizyka - moja zmora, mnie skutecznie odstrasza. RE: Astronomia - majsterklepka - 01-13-2013 08:24 AM Ja lubię letnią nocą w gwiazdy popatrzec, ale wiedza na ten temat u mnie żadna. Wozy czyli Niedźwiedzice tylko na niebie odrózniam RE: Astronomia - Cija - 01-13-2013 11:21 AM Mam podobnie, tyle, że do obserwacji nawet lunetę mam. Ale jakoś ciągle nie ma czasu lub może motywacji, żeby dowiedziec się gdzie co jest na niebie tak dokładnie. RE: Astronomia - GumaBalonowa - 01-13-2013 12:43 PM Popatrzeć w gwiazdy czemu nie, czekać na noc spadających gwiazd również,ale żeby wiedziec który gwiazdozbiór to który,to nie bardzo ![]() RE: Astronomia - Pinakolada - 01-15-2013 10:19 AM Kiedyś chodziłam na kołko astronomiczne w gimnazjum, ale niewiele pamiętam. Fajnie by było zostać astronomem, ale fizyka nie najlepiej mi idzie. |