Forum Kraków
Podróże koleją - Wersja do druku

+- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl)
+-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html)
+--- Dział: Hyde Park (/forum-13.html)
+--- Wątek: Podróże koleją (/thread-85.html)

Podróże koleją - PannaS - 01-12-2013 08:30 PM

Każdy z nas miał zapewne przygody związane z podróżowaniem koleją. Ogólnie lubię pociągi i pomyślałam że warto będzie założyć temat w których będziemy pisać o swoich miłych jak i tych hymm nie do końca przygodach związanych z koleją.

Ja najbardziej pozytywne wspomnienia związane z podróżami pociągami mam z festiwali muzycznych gdzie jedzie się w wagonie stojąc na jednej nodze w małym tłumie, wygoda może zostawia wiele do życzenia ale poznałam przez ten czas sporo osób i ten kontakt między ludźmi podczas takiej podróży jest naprawdę nie do opisania.

RE: Podróże koleją - majsterklepka - 01-13-2013 07:51 AM

Rzadko mi się zdarza pociągiem podrózowac, ale uważam pociąg do dalekich podróży najwygodniejszy. Można się przejśc, postac, ciało rozprostowac jadąc, a to ważne!

RE: Podróże koleją - Cija - 01-13-2013 08:34 AM

Ba, żeby tylko pociągi w tym kraju były tańsze troszkę niż są teraz, bo teraz to masakra jakaś cenowa. Autobusami często jest taniej zwyczajnie!

RE: Podróże koleją - GumaBalonowa - 01-13-2013 12:37 PM

Wychodzi taniej i szybciej niż autobusem,więc zazwyczaj jak już musze gdzieś jechać to właśnie pociągiem. Chociaż coraz bardziej zniechęcają mnie opóźnienia i to, że sprzedają bilety,a ludzie później jadą stłoczenia na korytarzu.

RE: Podróże koleją - Pinakolada - 01-15-2013 10:14 AM

Uwielbiam podróże pociągiem. Uważam, że są o wiele przyjemniejsze niż te autobusem. Często poznaję fajnych ludzi, dzięki którym milej się podróżuje. Uśmiech