Forum Kraków
Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - Wersja do druku

+- Forum Kraków (http://www.forumkrakow.com.pl)
+-- Dział: Pozostałe (/forum-10.html)
+--- Dział: O wszystkim (/forum-12.html)
+--- Wątek: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? (/thread-99.html)

Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - PannaS - 01-12-2013 08:47 PM

Czy zdarza Wam się czasem zapomnieć o Waznym dniu: urodziny partnera, imieniny mamy etc.
Macie sposób na zapamiętywanie tych wszystkich dat.. samo zapisywanie w kalendarzu u mnie się nie sprawdza...

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - Cija - 01-12-2013 08:50 PM

Telefon z kalendarzem i wszystko, ale to wszystko w ten telefon dokładnie wpisane! A do tego powtarzam sobie wszystko po milionie razy i dzięki temu jakoś zapamiętuję

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - majsterklepka - 01-13-2013 08:18 AM

Zapisuję, wszędzie gdzie się da zapisuję, wkładam karteczki do kieszeni i torebki ale czasem, rzadko, bo rzadko, niestety udaje mi się zapomniec.

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - Cija - 01-13-2013 11:24 AM

Każdemu się chyba zdarza zapomniec, pytanie, jak reagują Ci o których zapomnieliśmy? Robią z tego problem wielki? Bo moi bliscy to na szczęście nie obrażają się.

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - GumaBalonowa - 01-13-2013 01:06 PM

Ustawiam przypomnienia w telefonie- jedno na dzień przed i jedno na ten sam. Wtedy mam pewność,że nie zapomnę Oczko No i godzine dobieram taką,że mam pewność,że nie będe nic ważnego wtedy robić i będę mogła złożyć życzenia komuś od razu Oczko

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - Pinakolada - 01-15-2013 10:35 AM

Myślę, że przypomnienia w telefonie to dobry pomysł. Na szczęście nie mam takiego problemu i o ważnych datach zawsze pamiętam. Oczko

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - Karolajn - 01-15-2013 11:39 AM

Ja mam wybitną pamięć do dat, pamiętam o urodzinach wszystkich byłych chłopaków i przyjaciółek z dzieciństwa Oczko Więc z tym nie mam problemu. Poza tym - wszechwiedzący facebook też zawsze przypomina - chociaż to czasem przeszkadza bardziej niż pomaga.

RE: Jak nie zapomnieć o ważnym dniu? - rozyczka - 01-15-2013 04:14 PM

Szkoda, że ja jestem taka zapominalska. Smutny Na szczęście mam na to sposob. Po prostu ustawiam sobie przypomnienie w komórce. A jeśli to nie pomoże, to facebook mi przypomni. Większość osób ma ustawione urodziny. Co się zaś tyczy dat typu dzień babci i dziadka - nie muszę pamiętać. Nasze konsumpcyjne społeczeństwo samo mi o tym przypomni za każdym razem kiedy włączę radio i trafię na reklamę, która próbuje mi sprzedać jakiś prezent z "okazji takiej a takiej". Problem sam się rozwiązuje. Oczko